login   |    register
Precision Models [ MORE REVIEWS ] [ WEBSITE ] [ NEW STORIES ]

In-Box Review
135
Betonnen straat met lantaarnpaal

by: Ronny Noben [ ROADKILL ]


Originally published on:
KitMaker BENELUX

Precision Models uit Opglabbeek België staat bekend voor zijn uitgekiende gedetailleerde modellen en accessoires voor de veeleisende modelbouwer en dioramabouwer.Deze kit is een kleine diorama op zich, maar kan perfect worden ingewerkt in een groter geheel.

 

Wat krijg je?
Deze kit bevat een resin sectie van een betonnen straat en één lantaarnpaal met een typische Europese stijl.De kwaliteit van de set is meer dan prima, echt Precision kwaliteit, ik moet er niet als een gek aan zitten schuren, er is nl. totaal geen flash aanwezig en in mijn wegdek zit och arme welgeteld één (1) luchtbelletje en de details van de stenen e.d. zijn zeer strak uitgevoerd.De straat is knap om naar te kijken, in de ''goeie oude tijd'' werden de straten in secties aangelegd zodat de betonplaten konden uitzetten en krimpen naargelang de weersomstandigheden en deze uitzetvoegen zijn door Precision mooi aangebracht, denk er wel aan dat deze voegen voorzien werden van taar (zwart), dus opletten bij het schilderen. Tevens is er duidelijk een stoeprand en voetpad voorzien.Maar dat is nog niet alles, tevens is er een goot voorzien tussen de wegdek en stoep en hierin zit er zelfs een regenwaterafvoerrooster (iets wat bij de ''grote'' merken soms nog wordt vergeten). Ik moet zeggen dat ik wild ben van de detail van de goot, deze knikt zelfs een beetje naar binnen, zoals het ook hoort!De lantaarnpaal bestaat uit 7 (!) resin onderdelen en draad (om de lantaarn aan de arm te verbinden). De lantaarnpaal zelf is voorzien van een knap patroon en ik wou dat ik een digitale camera had om het jullie te laten zien, maar door dit detail was het voor mij alleen al de prijs waard zonder de straat!De bovenarm van de lantaarn is nogal dun en is daarom voorzien van een grote resin blok om het te beschermen tijdens transport en gebruik, dit vergt het meeste werk en moet ook zeer, zeer zorgvuldig gebeuren.Het enige min puntje dat ik moet meegeven is het feit dat de lantaarn zelf volledig uit resin is, dus geen doorzichtige delen zoals bij Monroe-Perdu, maar al bij al doet dit geen afbreuk aan de set.

 

Hoe groot is het nu?
De straat sectie meet ongeveer 23,5cm x 13,1cm en met de lantaarn kom je op een imposante 21cm in hoogte.Je kan er perfect een Sherman op kwijt met crew of een medium Panzer (bv pzkfw III), anderzijds kun je er een GMC of jeep op plaatsen en dan heb je nog genoeg ruimte om wat rommel of figuren te plaatsen.Oh ja voor ik het vergeet, de kit wordt in een stevige doos geleverd en alles is goed ingepakt in van dat knetterfolie (je weet wel wat ik bedoel, die folie met die luchtbelletjes).

 

Conclusie
Dit is een prachtset, voor 17,35 Euro meer dan zijn geld waard, de lantaarn is een pareltje op zich en Precision heeft deze ook apart op de markt in een set van 2 stuks (artikel 35.024.F - 13.10 Euro).De kwaliteit vind ik persoonlijk beter dan die van een merk als Verlinden, het probleem van Precision is echter dat het hier om een zeer klein bedrijfje gaat die (nog) niet over de mogelijkheden van zo een groot bedrijf beschikt.

SUMMARY
Percentage Rating
90%
  Scale: 1:35
  Mfg. ID: 35028C
  Suggested Retail: 17,35 Euro
  Related Link: Precision Models
  PUBLISHED: May 07, 2003
  NATIONALITY: Belgium
NETWORK-WIDE AVERAGE RATINGS
  THIS REVIEWER: 85.00%
  MAKER/PUBLISHER: 90.00%

About Ronny Noben (Roadkill)
FROM: ANTWERPEN, BELGIUM

Ola, my name is Ronny Noben and I am a plasticohalic. No serious, I started building around 10-11 and one of the first kits I remember is a model of the Nike Hercules Surface to Air Missile. It was the rocket my father was a engineer for in the Belgian Army. As a kid I mostly builded airplanes (vi...

Copyright ©2021 text by Ronny Noben [ ROADKILL ]. Images also by copyright holder unless otherwise noted. Opinions expressed are those of the author(s) and not necessarily those of ModelGeek. All rights reserved.


   

What's Your Opinion?