login   |    register
Osprey Publishing [ MORE REVIEWS ] [ WEBSITE ] [ NEW STORIES ]

Book Review
Boek: TERREIN MODELLING

by: Ronny Noben [ ROADKILL ]


Originally published on:
KitMaker BENELUX

Inhoud van het boek:


- Hoofdstuk 1: Voorbereiding, materialen en technieken
- Hoofdstuk 2: Rotsen, klippen en een berg waterval
- Hoofdstuk 3: Gras, velden en heggen
- Hoofdstuk 4: Bomen maken
- Hoofdstuk 5: Een bos in herfstperiode
- Hoofdstuk 6: Verbrande aarde (brand effecten)
- Hoofdstuk 7: Jungle omgeving
- Hoofdstuk 8: Meer water effecten
- Hoofdstuk 9: Zand en kiezel (strand en woestijn landschappen)
- Hoofdstuk 10: Veldwegen en straten
- Hoofdstuk 11: Moderne ondergronden
- Hoofdstuk 12: Sneeuw en ijs

Het boek is Engelstalig, bestaat uit 128 pagina's (A4) en voorzien van 200 kleuren- en 50 zwart/wit foto's.

Review:

Richard Windrow start (hoofdstuk 1) met tips over referentie foto's, gereedschap, materiaal bespreking en technieken. Daarna komt er een klein hoofdstuk over het maken van een basis grondwerk (Dit hoofdstuk is trouwens het minst geslaagde van allemaal daar ik deze veel te kort vond).

Hoofdstuk 2 omvat het maken van rotsen, klippen en een wilde bergstroom (kleine waterval) in detail met stap voor stap omschrijvingen en details die het allemaal zo levendig maken.

Hoofdstuk 3 leert je op een overtuigende wijze grasvelden en weide met heggen e.d. te maken.

Hoofdstuk 4 is mee geschreven door Barry Bowen, en gaat volledig over het maken van bomen tot een zeer hoge detail en echtheid graad. De volgende hoofdstukken gaan over onderwerpen als het maken van een bos in herfst setting (zeer indrukwekkend), brandeffecten, jungles, water effecten woestijnen en stranden maken, betonwegen en bomkraters en tenslotte ijs en sneeuw landschappen.

Al deze scènes zijn uitvoerig voorzien van kleuren foto's en stap voor stap werkwijzen die iedereen kan volgen. Het maakt niet uit of je een kleine basis voor een figuur aan het maken bent of een grote dio voor je tanks of vliegtuigen dit boek is een naslagwerk dat je in je collectie MOET hebben als je een overtuigende ondergrond wenst te maken.

Waar kun je dit boek krijgen?


Je kan het natuurlijk direct bestellen via de Osprey website (prijs $29,95) Of zoals ik gedaan heb bij Amazone.com voor $19,95 USD (excl. vervoerskosten).
Maar ik heb gemerkt dat je dit boek ook bij Mol Plasticbouw kunt bestellen voor € 29,75.

Besluit:


Alhoewel sommige materialen zeer hard tot onmogelijk te krijgen zijn in Europa is dit een boek dat je goede ideeën zal bezorgen en je wegwijs zal maken in de kunst van de "realistische ondergronden" voor je volgend project. Het is zonder twijfel zijn geld dubbel en dik waard.
SUMMARY
Dit boek in de Masterclass series is eigenlijk verplichte leesstof voor iedere serieuze diorama bouwer, beginner of expert. Ik heb er in ieder geval enkele zeer interessante tips en trucks uit gehaald en ik kan bijna 100% garanderen dat jullie er ook iets uithalen.
Percentage Rating
80%
  Scale: Other
  Mfg. ID: 1841760625
  Suggested Retail: € 29.75
  Related Link: Osprey Publishing Home Page
  PUBLISHED: Jan 25, 2004
  NATIONALITY: United States
NETWORK-WIDE AVERAGE RATINGS
  THIS REVIEWER: 85.00%
  MAKER/PUBLISHER: 90.16%

About Ronny Noben (Roadkill)
FROM: ANTWERPEN, BELGIUM

Ola, my name is Ronny Noben and I am a plasticohalic. No serious, I started building around 10-11 and one of the first kits I remember is a model of the Nike Hercules Surface to Air Missile. It was the rocket my father was a engineer for in the Belgian Army. As a kid I mostly builded airplanes (vi...

Copyright ©2021 text by Ronny Noben [ ROADKILL ]. Images also by copyright holder unless otherwise noted. Opinions expressed are those of the author(s) and not necessarily those of ModelGeek. All rights reserved.


   

What's Your Opinion?


Photos
Click image to enlarge
  • OSMM062
  • jungle
  • trench
  • berg
  • snow
  • preview4
  • preview2
  • preview1