login   |    register
Master Box Ltd. [ MORE REVIEWS ] [ WEBSITE ] [ NEW STORIES ]

In-Box Review
135
Hand to Hand Fight
Eastern Front series Hand to Hand Fight 1941/42
 • MA3524_001

by: Robert Blokker [ FAUST ]


Originally published on:
KitMaker BENELUX

"Tot de laatste man!"

In het geval de Duitsers de russen tegen kwamen, of andersom uiteraard werd het al heel gauw akelig op een heel klein gebied. De Russen met hun enorme leger werden bevolen om niet anders te doen dan aan te vallen om zo de duitse bezetter terug over de wolga en de Duitse grens heen te drukken terug naar waar ze vandaan kwamen. In de steden kwam het vaak tot een handgemeen waar de partijen letterlijk in armlengte van elkaar verschenen. En dit was het punt waarop de verbeten gevechten om meters gewonnen of verloren werden. Deze set van Masterbox draait OM die laatste meters en toont 4 soldaten in een verbeten strijd. Dit is deel 3 van de Eastern Front series. "Hand tot hand gevechten"


De doos en inhoud

De figuren, 4 stuks in totaal, zitten in een doos van 25 centimeter breed, 3 centimeter hoog en 17,5 centimeter diep. De voorkant toont een schitterende tekening van de heer A. Karaschuck die ook deze keer niet teleurstelt als het gaat om indrukwekkend boxart. Buiten de schitterende boxart staat er uiteraard ook de nodige informatie op zoals de schaal en de titel van de set. De achterkant toont de bouwbeschrijving van de figuren in een 8 tal tekeningen en een tekening van de sprue met alle onderdeel nummers. Verder een staatje met daarin welke kleuren je nodig heb om de figuren te schilderen. De kleurnummers staan aangegeven in de meest populaire merken zoals Tamiya, Vallejo en Humbrol. In de doos vindt men een sprue van beige/okergeel plastic netjes verpakt in een zakje dat aan een kant dichtgeplakt is. De gieting is zeer netjes en vertoont heel weinig Flash. Alleen een beetje rond sommige wapens en uiteraard de seamline waar de mallen op elkaar hebben gezeten. Beetje schrapen met een hobbymes zou genoeg moeten zijn om dit te verhelpen.

De figuren

De 4 figuren, gesculpt door A gagarin, bestaan bij elkaar uit 50 onderdelen en alle onderdelen worden gebruikt. De figuren vertegenwoordigen 2 Duitse Wehrmacht infanteristen en 2 Russische infanteristen. Verwikkeld in wat misschien wel de meest dramatische gevechtsscene aller tijden is. Letterlijk verwikkeld in een gevecht van leven op dood waarin de laatste middelen worden gebruikt om het tij te kunnen keren. De figuren zijn opgebroken in een standaard volgorde die veelvuldig gehanteerd wordt in deze tijd. Benen los, torso los, armen los, hoofd en hoofddeksel los, etc. etc. Ik zal alle onderdelen hier behandelen.

- De benen en laarzen
De 2 Duitse infanteristen dragen allebei de standaard issue uniformbroek gedragen door de soldaten in die tijd en ze dragen de typerende lange laarzen die het Duitse leger hun soldaten uitdeelde. De vouwen en plooien in zowel de broek als de laarzen zijn overtuigend en zitten op de juiste plek.
De 2 Russische infanteristen dragen ook de standaard broek die de infanterie gedurende praktisch de hele tweedewereldoorlog droeg. Een van de twee heeft laarzen terwijl de andere de lage kisten met beenwikkels draagt. Ook hier zijn de plooien op de juiste plek gesculpt en versterken de beweging.

- De Torso's
De Duitse infateristen dragen allebei het M40 uniformjas. De zakken en alle details zitten perfect op hun plek. Beiden hebben de standaard Y straps en riem, En de uniformjas is daar ook mooi naar gesculpt.
Ook de Russen zijn uitgerust met de standaard uniform jas voor de infanterist. En ook hier totaal niks op te merken over de plooien behalve dat ze goed en correct gesculpt zijn.

- De Hoofden
Alle 4 de figuren hebben een eigen gesculpt hoofd en een eigen karakter. Maar allemaal hebben ze wat gemeen. Hun karakter is er van allen een die verbetenheid, vastberadenheid en kwaadheid uitstraalt. Schreeuwend, Tanden op elkaar kwaad. ze zitten allemaal in de set. Dit zou helemaal versterkt moeten worden als er wat verf op zit.

- De armen.
Ook hier niks dan lof voor de sculptor. De armen van zowel de russen als de Duitsers passen bij het uniform zijn correct en op een mooie kloppende manier voorzien van plooien op exact de plekken waar ze horen. De handen en armen is waar deze set grotendeels zijn dramatische uitstraling vandaan heeft. Want ze tonen de wanhopige pogingen gedaan door beide partijen om het tij te stoppen of nog beter te keren. Zo heeft een van de Duitsers als wapen een dolk waarmee hij probeert een Russische soldaat te pakken te krijgen die alleen als wapen nog zijn helm heeft. Beiden stevig in de clinch met elkaar. De andere Rus heeft niet meer dan een schep en staat klaar om hiermee uit te halen naar een Duitser die zojuist een bajonetaanval van zichzelf gepareerd ziet. De plooien van de mouwen en de stand van de armen maken dat deze set letterlijk spat van de energie.

- De helmen.
3 van de 4 figuren draagt zijn helm op zijn hoofd en de 4e gebruikt hem als wapen. De helmen zowel de russische als de Duitse zijn kloppend van maat en vorm.

- De rest, persoonlijke spulletjes, wapens
De twee Duitse infanteristen hebben de standaard uitrusting, Broodzak, gasmaskerbus, pioniersschep en veldfles. De broodzakken zijn ook voor deze set speciaal gesculpt en passen mooi op de achterkant van de figuren. Daarnaast hebben ze allebei de ammo tasjes die bij de Kar98 horen. Wat opvallend is en een goed punt van detail is dat slechts 1 van de soldaten een Kar98 heeft met een bajonet erop en de andere verdedigt zichzelf slechts met een dolk. Hieruit kan je afleiden dat de soldaat met het mes zijn wapen is gestrooid in de slag of dat hij hem heeft moeten dumpen omdat ie door zijn kogels heen was.
De twee Russische soldaten hebben ook verder de standaard uitrusting, Al verschillen de uitrustingen wel wat van elkaar . Zo hebben ze allebei de kleinere heuptas. 1 draagt er de rugzak, een heeft een pionierschep. Beiden hebben een veldfles. En allebei hebben ze ammo tasjes voor ene wapen. Alleen hebben ze geen vuurwapens.

Conclusie

Als het om actiescenes gaat denk ik niet dat je ze dramatischer vindt dat het verhaal dat zich in deze set ontvouwt. Je ziet aan de figuren echt de wanhopige strijd om te winnen en er kan er maar 1 uit de strijd komen. losstaand is dit een fantastische vignette die een heel sterk verhaal speelt maar gekoppeld met de andere twee Eastern Front Sets kan je dit combineren tot een van de meest energieke actiediorama's ooit. Of het nou om een scene midden in een vernietigde stad als Stalingrad gaat of in een loopgraafstelsel tijdens de opmars van het Duitse leger in Rusland deze set en de twee anderen passen hier prima in. Ondanks dat er een klein beetje flash op sommige onderdelen zit doet dit absoluut geen afbreuk aan de poses, het gekozen onderwerp en de scene.
Masterbox heeft wederom een winnaar in hun assortiment.
SUMMARY
Highs: Dynamische poses, schitterend onderwerp, goed sculptwerk en een mooie scene.
Lows: Klein beetje Flash, goed te verhelpen met wat schraapwerk met een hobbymes.
Verdict: Zeer indrukwekkende set. Mooi onderwerp. Staat garant voor indrukwekkende vignettes of diorama's
Percentage Rating
95%
  Scale: 1:35
  Mfg. ID: MA3524
  Suggested Retail:  6,95
  Related Link: 
  PUBLISHED: Jul 10, 2008
NETWORK-WIDE AVERAGE RATINGS
  THIS REVIEWER: 87.08%
  MAKER/PUBLISHER: 84.05%

Our Thanks to Master Box Ltd.!
This item was provided by them for the purpose of having it reviewed on this KitMaker Network site. If you would like your kit, book, or product reviewed, please contact us.

View Vendor Homepage  |  More Reviews  

Photos
Click image to enlarge
 • MA3524_021
 • MA3524_022
 • MA3524_023
 • MA3524_024
 • MA3524_025
 • MA3524_026
 • MA3524_027
 • MA3524_028
 • MA3524_029
 • MA3524_030
About Robert Blokker (FAUST)
FROM: NOORD-HOLLAND, NETHERLANDS

Started modelling when I was about 7 or 8 years old had a little break in between (school, girls partying) and eventually returned when finding this site in 2002. Main interest WW2 German army, wheeled vehicles and radio and communication troops or every other thing that manages to catch my interest...

Copyright 2021 text by Robert Blokker [ FAUST ]. Images also by copyright holder unless otherwise noted. Opinions expressed are those of the author(s) and not necessarily those of ModelGeek. All rights reserved.   

What's Your Opinion?


Photos
Click image to enlarge
 • MA3524_002
 • MA3524_003
 • MA3524_004
 • MA3524_005
 • MA3524_006
 • MA3524_007
 • MA3524_008
 • MA3524_009
 • MA3524_010
 • MA3524_011
 • MA3524_012
 • MA3524_013
 • MA3524_014
 • MA3524_015
 • MA3524_016
 • MA3524_017
 • MA3524_018
 • MA3524_019
 • MA3524_020
 • MA3524_020