login   |    register
Reality In Scale [ MORE REVIEWS ] [ WEBSITE ] [ NEW STORIES ]

In-Box Review
135
Carpets on real Cloth
Reality in Scale Carpets on real cloth
  • RIS35001_001

by: Robert Blokker [ FAUST ]


Originally published on:
KitMaker BENELUX

Wat ligt daar op de vloer?

Tapijten en vloerkleden hebben al een hele lange geschiedenis. Over het algemeen wordt met een tapijt een kamerbrede bedekking bedoeld maar voor 1900 werd met tapijt een losliggend (vloer)kleed bedoeld. Het vloerkleed heeft zijn oorsprong in zowel azie als in het midden oosten en zijn uiteindelijk hierheen overgewaaid door reizigers en handelaren. In de industriele revolutie bloeide ook de weefkunst hier in Europa op. Vooral in Frankrijk, Duitsland en Italie kende deze industrie ongekende jaren en zo werd vrijwel ieder huis voorzien van prachtige tapijten die toch wat meer warmte en isolatie boden dan de kale stenen of houten vloer.

De set

De tapijten van Reality in scale staan op een vel ter grootte van een half A4 (21cm breed, 14,8cm hoog) en is netjes tezamen met een instructievelletje verpakt in een ziploc bag.
Het vel telt 16 vloerkleden en 1 traploper die zijn gedrukt op een papiersoort met een textiellaag erop. Hierdoor hebben de tapijten een zachte uitstraling en zien en voelen ze ook als echt tapijt. Dit was een behoorlijk innovatieve wending die Reality in Scale aan dit project heeft gegeven. Andere merken hebben ook wel tapijten uitgebracht maar dit was of op normaal papier (niet overtuigend) of nog erger op glad papier (helemaal niet overtuigend) En deze misten totaal aan de juiste uitstraling die tapijt hoort te hebben. De 16 vloerkleden en de traploper zijn stuk voor stuk mooi van ontwerp en kleur en zijn ook erg scherp gedrukt zeker op deze papiersoort die erg notoir is voor het doorvloeien van kleuren.
Ook de variatie van de tapijten is leuk. Rechthoekige, vierkante, ronde, grote, middelgrote, kleine. Het is ook dankzij deze variatie dat de set geschikt is voor meerdere schalen varierend van 1:16 tot aan 1:72.
Het instructievel bevat informatie over het product En hoe je het het beste kan gebruiken om het beste resultaat eruit te halen.

mogelijkheden?

Te over lijkt me. Dit is een zeer bruikbare set die te gebruiken is in menig diorama of vignette. Of je nu een ruine heb in een grote europese stad ten tijde van de Tweede wereldoorlog of juist een ruine in een moderne setting. Of het nu een straatje is ergens in het midden oosten met een tapijtverkoper allemaal kunnen ze voorzien en aangekleed worden met de tapijten uit deze set.

Conclusie

Een zeer bruikbare set met vloerkleden die niet zou misstaan in menig diorama. Goede kwaliteit drukwerk, mooi scherp en een mooie variatie. Ook een mooie keuze voor medium om op te drukken en het papier met textielstructuur geeft het echt het uiterlijk van tapijt of vloerkleed. Zeer bruikbaar product. Een aanrader voor iedere diorama bouwer
SUMMARY
Highs: Goed drukwerk, goede kwaliteit, Goede keuze qua papier, mooie variatie en te gebruiken in meerdere schalen.
Lows: Geen
Verdict: Mooie bruikbare set. Mooie aankleding voor toekomstige diorama's en vignettes.
Percentage Rating
99%
  Scale: 1:35
  Mfg. ID: 35001
  Suggested Retail:  5,75
  Related Link: 
  PUBLISHED: Jul 16, 2008
NETWORK-WIDE AVERAGE RATINGS
  THIS REVIEWER: 87.08%
  MAKER/PUBLISHER: 92.35%

Our Thanks to Reality In Scale!
This item was provided by them for the purpose of having it reviewed on this KitMaker Network site. If you would like your kit, book, or product reviewed, please contact us.

View Vendor Homepage  |  More Reviews  

About Robert Blokker (FAUST)
FROM: NOORD-HOLLAND, NETHERLANDS

Started modelling when I was about 7 or 8 years old had a little break in between (school, girls partying) and eventually returned when finding this site in 2002. Main interest WW2 German army, wheeled vehicles and radio and communication troops or every other thing that manages to catch my interest...

Copyright 2021 text by Robert Blokker [ FAUST ]. Images also by copyright holder unless otherwise noted. Opinions expressed are those of the author(s) and not necessarily those of ModelGeek. All rights reserved.   

What's Your Opinion?


Photos
Click image to enlarge
  • RIS35001_002
  • RIS35001_003
  • RIS35001_004
  • RIS35001_005
  • RIS35001_006