login   |    register
FLYING LEATHER NECKS [ MORE REVIEWS ] [ NEW STORIES ]

Book Review
Grenadiere - Panzermeyer
Grenadiere - Panzermeyer
  • meyer_panzermeyer_grenadiere

by: Ron van Wiggen [ YEAHWIGGIE ]


Originally published on:
KitMaker BENELUX

Een zeer indrukwekkend boek, dat een haast dagboekachtige manier van lezen heeft en het wel en wee van Kurt Meyer en vele van zijn medesoldaten aan de diverse fronten tijdens, maar ook na de Tweede Wereldoorlog beschrijft.
Zijn manier van schrijven laat je meerijden in zijn pantserwagen, de granaten horen die om zijn oren vlogen en laat ook de ellende en het lijden zien die een oorlog altijd tot gevolg heeft.
Hij beschrijft op treffende wijze de verstandhouding tussen hem, zijn officieren en zijn manschappen, laat ervaren hoe het er tijdens gevechten aan toe gaat, wat er achter de fronten gebeurde, maar schroomt ook niet zijn eigen menselijkheid en zijn emoties neer te zetten.
Hij neemt je mee en laat het je zien!

Het verhaal is in weze opgedeeld in 4 delen; het Westfront, inclusief de Balkan, het Oostfront, NormandiŽ en zijn tijd in gevangenschap.
Het schetst een heel ander beeld van een Duitse soldaat en Waffen-SS-er, dan de naoorlogse geallieerde propagandamachine ons jarenlang heeft doen geloven en dit legt hij dan ook pijnlijk bloot zonder haatdragend te zijn of zelf een oordeel te vellen.

Ik heb de 400 pagina's op tijd van 9 dagen uitgelezen en ik moet bekennen dat het een diepe indruk heeft achtergelaten.
Ik kan dit boek van harte aanbevelen aan hen, die graag verder kijken dan de geijkte oorlogslektuur/literatuur en die een oprecht interesse heeft in de mens achter de oorlogsmachine, Duits, Geallieerd of welke dan ook.
Zelf heb ik de Duitse versie uit 1957 gelezen, maar er zijn verschillende uitgaves van, zowel Duits- als Engelstalig.

Click here for additional images for this review.

SUMMARY
Highs: Zeer persoonlijk relaas met veel, voor mij, onbekende en verhelderende zienswijzen.
Lows: Beleden thema, waardoor een groot publiek niet bereikt zal worden.
Verdict: Zeer interessant boek! Het lezen meer dan waard!
Percentage Rating
95%
  Scale: Other
  Related Link: 
  PUBLISHED: Sep 10, 2009
  NATIONALITY: Netherlands
NETWORK-WIDE AVERAGE RATINGS
  THIS REVIEWER: 95.00%
  MAKER/PUBLISHER: 81.67%

About Ron van Wiggen (yeahwiggie)
FROM: DALARNAS, SWEDEN

I bought my first model with my first earned cash at the age of 16. It was an Airfix Panther in 1/72. Soon after that (very soon) I got my self a Tiger in that scale too. From that moment on the modellingbug had bitten me and I kept buying kits every now and then. The switch to 1/35 came when I was...

Copyright ©2021 text by Ron van Wiggen [ YEAHWIGGIE ]. Images also by copyright holder unless otherwise noted. Opinions expressed are those of the author(s) and not necessarily those of ModelGeek. All rights reserved.


   

What's Your Opinion?


Photos
Click image to enlarge
  • meyer_panzermeyer_grenadiere