login   |    register
1120 Production [ MORE REVIEWS ] [ WEBSITE ] [ NEW STORIES ]

In-Box Review
135
German Headphones & Throatmics
WW2 German Headphones and Throatmics
  • move

by: Robert Blokker [ FAUST ]


Originally published on:
KitMaker BENELUX

Introductie

K59 is welbekend voor hun buitengewoon uitgebreide resin update sets voor 1:35 voertuigen. Maar ze hebben sinds kort ook een zijtak genaamd '1120 productions' welke zich specialiseert in 1:35 accessoires. Momenteel betreft het onderwerp van al hun releases WO2 - Duits, maar het zijn wel een paar van de beste items die ik ooit gezien heb. Deze review van hun Koptelefoonset laat hopelijk zien wat ik bedoel

De Kit

1120 productions eerste release onder nummer Z-01 zijn de zogenaamde “WW2 German Panzer headphones and Throatmics". Deze items waren te vinden bij alle Duitse tank commandanten gedurende de tweede wereldoorlog en was erg belangrijk in de communicatie tussen elkaar, de verkenningstroepen en het hoofdkwartier. Dit alles gedurende de veldslagen en manoeuvres.


De koptelefoons en keelmicrofoons komen in een stevig zwart doosje met de maten 3,4cm hoog, 9,2 cm breed en 5,3cm diep. In het doosje vindt je 27 hele kleine resin onderdeeltjes, 5 PE fretjes en een klein stukje papier met de bouwbeschrijving. In totaal heb je genoeg om 3 setjes te maken, compleet met bedrading en stekkers. The PE frets bevatten de bedrading voor de koptelefoon alsook de hoofd- en nek banden voor respectievelijk de koptelefoon en de keelmic. En verder nog verscheidene kleine details.

Details

1120 productions heeft echt haar huiswerk gedaan daar ze de afmetingen genomen hebben van originele items en aan de hand daarvan hun masters opgemaakt. Het resultaat: een update set met een paar van de kleinste resin onderdeeltjes die ik ooit heb gezien. En het detail die ze er in hebben weten te verstoppen is werkelijk ongelovelijk en nog belangrijker… totaal correct. Zoals eerder gemeld zijn de afmetingen correct en het bouwen zal niet de makkelijkste klus zijn met de koptelefoons zonder bedrading al bestaande uit 9 onderdelen zowel in resin als in PE. Samen met de bedrading en de stekkers kom je uit op een totaal van 11.


De keelmicrofoon is ook gemaakt na afmetingen van een origineel exemplaar en je kan zonder meer zien dat dit een buitengewoon realistisch eindresultaat geeft. Zeker als je je bedenkt dat het enige andere alternatief het stripje PE is dat je in verschillende figuren sets van Dragon vindt. De uiteindes van de keelmicrofoon (het microfoongedeelte) van de 1120 Productions Keelmics zijn correct van grootte en vorm en komen compleet met de openingen voor het draadje.


Conclusie

De details die 1120 productions in deze set heft weten te proppen is werkelijk fantastisch. Toen ik aan het rondzoeken naar aftermarket accessoires voor mijn Wespe project kwam ik deze set en de radio set van 1120 productions en heb ze meteen besteld. Ze zijn niet goedkoop maar voor dat geld krijg je wel een update set met totaal geen enkele fout. En welke een detailleer project naar nog horgere standaarden zal tillen. Een klein woord van waarschuwing… In de set zitten een paar belachelijk kleine onderdeeltjes. Ik praat hier over resin onderdeeltjes van een millimeter breed en zo dun als een haar. Ze zijn makkelijk kwijt te raken en ze zullen al breken als je er te kwaad naar kijkt.


Een andere aardige bonus is een 3 tal Ijzeren kruizen in PE welke waarschijnlijk toegevoegd is om wat loze ruimte op de PE fret te vullen… maar het blijft een leuke toevoeging.
SUMMARY
Highs: Super detail. Afmetingen genomen van originele items.
Lows: Hele kleine onderdeeltjes welke erg veel voorzichtigheid in de behandeling nodig hebben omdat ze anders breken of kwijtraken.
Verdict: 1120 productions heeft een nieuwe standaard bepaalt als het gaat om detail. Met min of meer de beste koptelefoon en Throatmicrofoonset op de markt vandaag de dag.
Percentage Rating
95%
  Scale: 1:35
  Mfg. ID: Z-01
  Suggested Retail: 8,12
  Related Link: 
  PUBLISHED: Feb 15, 2011
  NATIONALITY: Germany
NETWORK-WIDE AVERAGE RATINGS
  THIS REVIEWER: 87.08%
  MAKER/PUBLISHER: 97.60%

About Robert Blokker (FAUST)
FROM: NOORD-HOLLAND, NETHERLANDS

Started modelling when I was about 7 or 8 years old had a little break in between (school, girls partying) and eventually returned when finding this site in 2002. Main interest WW2 German army, wheeled vehicles and radio and communication troops or every other thing that manages to catch my interest...

Copyright ©2021 text by Robert Blokker [ FAUST ]. Images also by copyright holder unless otherwise noted. Opinions expressed are those of the author(s) and not necessarily those of ModelGeek. All rights reserved.Comments

bedankt Robert!
FEB 20, 2011 - 10:08 AM
   

What's Your Opinion?


Photos
Click image to enlarge
  • move
  • move
  • move
  • move
  • move