login   |    register
Master Box Ltd. [ MORE REVIEWS ] [ WEBSITE ] [ NEW STORIES ]

In-Box Review
135
Domestic Animals
Domestic Animals
 • move

by: Robert Blokker [ FAUST ]


Originally published on:
KitMaker BENELUX

Inleiding

Hoe vaak zie je niet een diorama dat zich afspeelt op het platteland. Met een weg langs velden en dergelijke. Of een weg door een dorpje met boerderijen. Een aspect wat hier vaak vergeten wordt is dat menig boerderij altijd een paar dieren rond heeft lopen. Vaak is het ook een bron van voedsel voor het boerengezin. Tot nu toe is dit een gebied wat door de plastic producent een beetje links is laten liggen. Alleen Tamiya heeft een echte set met boerderij dieren. Maar het grootste dier wat daarin geleverd wordt is een Ezel. Wil je koeien moet je toch echt naar een resin fabrikant als Verlinden of MK35. Masterbox lost dit op met hun set Domestic Animals.

De Kit

De set komt in de inmiddels wel bekende zwart witte doos van Masterbox met op de voorkant een mooie illustratie door E. Pronin van een Geit en twee koeien (een zwart witte en een Bonte) en op de achterkant wat schildervoorbeelden die tevens de bouwinstructie vormen en een overzicht van de in lichtbruin plastic gegoten sprue.

Op de sprue vindt je 26 onderdelen genoeg voor 1 geit en twee koeien. De koeien bestaan elk uit 11 onderdelen. De geit uit 4. Op sommige onderdelen is wat Flash aanwezig. Ietsje meer eigenlijk dan wat ik eerder bij Masterbox gezien heb maar wat schrapen met een hobbymess en ook dat probleem is opgelost. De lichamen van de dieren bestaan uit twee helften waarvan de randen die je tegen elkaar lijmt glad zijn en dus niet voorzien van zogenaamde locator pins. Dit maakt dat je enige zorg moet besteden aan het netjes op elkaar lijmen en naar alle waarschijnlijkheid zal je ook wat schuurwerk moeten verrichten om van de naad over rug en buik af te komen. Hetzelfde geldt voor de nekken van de koeien die ook als een deel op de body wordt gelijmd. Ook hier zal een naad zijn die weggewerkt moet worden.

De details zijn erg mooi. De geit (of eigenlijk de Bok) heeft een heel mooi gesculpte vacht en is natuurlijk qua houding. Ook de koeien zien er erg overtuigend uit. En hebben een mooie pose. De heer Gagarin heeft goed zijn best gedaan met het sculptwerk.

Conclusie


De Domestic animals set is een hele leuke en veelzijdige toevoeging voor menig plattelands diorama. Van Frankrijk tot Nederland en van Rusland tot Duitsland en in zo’n beetje elk tijdperk kan je ze kwijt in een plattelandsscene .

SUMMARY
Highs: Goedkoop, mooi gedetailleerd. mooie poses, enorme veelzijdigheid.
Lows: Flash op sommige onderdelen en geen locatorpins op de grote onderdelen die tegen elkaar gelijmd moeten worden.
Verdict: Leuke toevoeging voor elke plattelandsscene
Percentage Rating
80%
  Scale: 1:35
  Mfg. ID: 3566
  Suggested Retail: 4,57
  Related Link: 
  PUBLISHED: Feb 25, 2011
  NATIONALITY: Netherlands
NETWORK-WIDE AVERAGE RATINGS
  THIS REVIEWER: 87.08%
  MAKER/PUBLISHER: 84.05%

About Robert Blokker (FAUST)
FROM: NOORD-HOLLAND, NETHERLANDS

Started modelling when I was about 7 or 8 years old had a little break in between (school, girls partying) and eventually returned when finding this site in 2002. Main interest WW2 German army, wheeled vehicles and radio and communication troops or every other thing that manages to catch my interest...

Copyright ©2021 text by Robert Blokker [ FAUST ]. Images also by copyright holder unless otherwise noted. Opinions expressed are those of the author(s) and not necessarily those of ModelGeek. All rights reserved.


   

What's Your Opinion?


Photos
Click image to enlarge
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move