login   |    register
MIG Productions [ MORE REVIEWS ] [ WEBSITE ] [ NEW STORIES ]

In-Box Review
135
Sd.Kfz 251 C Tarp
  • Sd.Kfz. 251 C Tarp

by: Robert Blokker [ FAUST ]


Originally published on:
KitMaker BENELUX

Introductie
Ik was verheugd om degen te zijn die verkozen werd om dit accessoire van MIG productions Spanje. Pawel (Vodnik) stuurde het me toe met de vraag of ik er een review van kon maken. Het gaat om het canvas afdekzeil voor Dragons Sd.Kfz. 251 C # DR6187.

De Verpakking
Het onderdeel komt in een Ziploc zak welke tussen een kartonnetje is geniet. MIG is iemand die begrijpt dat iets er ook aantrekkelijk uit moet uit moet zien. Daarom vind ik het nodig om ook hier even wat aandacht te besteden. Al de productverpakkingen van MIG zijn erg goed vormgegeven, iets dat ik als Ontwerper altijd weet te waarderen. In dit geval is de kartonnetje voorzien van hoog kwaliteit printwerk aan de ene kant en zwart aan de andere. De voorkant van het kartonnetje is voorzien van het bedrijfslogo, de informatie omtrent de inhoud en een fotootje van het voertuig waar ie op hoort (in dit geval de Sd.Kfz. 251 C van Dragon). De achterkant is net zo lang als het zakje en laat twee foto`s zien. Een van hetzelfde voertuig dat op de voorkant staat maar vanuit een andere hoek. De andere van alleen het dekzeil schitterend geschildert zoals we het werk van MIG kennen.

Inhoud
In het zakje vind je 1 onderdeel, gegoten in geel/wit resin, van het canvas dekzeil voor boven het bemanningsgedeelte van de Sd.Kfz. 251 C. Het onderdeel is fantastisch gegoten en de vouwen en de afdrukken van de metalen bogen die het zeil omhoog houden komen perfect naar buiten en zien er erg realistisch uit. Op de ronde kant van het zeil (het deel dat boven op het bestuurders gedeelte ligt) zit het zogenaamde gietblok welke eenvoudig en zonder problemen te verwijderen is. Dit is ook meteen het enige schoonmaak werk dat je aan dit onderdeel heb.

Assemblage
Aan het onderdeel zelf is absoluut geen assemblage nodig daar het maar uit 1 onderdeel bestaat. Maar ik had de Sd.Kfz. 251 C in de kast liggen en heb ik even een testfit uitgevoerd op het bovenwerk waar het dekzeil hoort. JE moet ongeveer de hele bovenbouw afhebben met uitzondering van beide machinegeweren omdat het dekzeil beide posities bedekt. Je moet het gebogen onderdeel C31 ook op de bovenbouw hebben geplakt omdat het dekzeil daar tegenaan ligt.

Conclusie
Met dit onderdeel ben je in staat om de winterversie te maken van de Sd.Kfz. 251 C of wanneer je het binnenwerk niet wilt doen. De kwaliteit van het onderdeel is erg goed en weer een bevestiging dat MIG altijd streefty naar een hoge kwaliteit qua producten. In het verleden heb ik meerdere producten van MIG gekocht (o.a. Russische tank crew en natuurlijk de MIG pigmenten) en tot nu toe nooit een klacht over de producten van MIG. Deze past in hetzelfde rijtje. Weer een goede toevoeging voor de Catalogus van MIG

Robert Blokker

Grote dank gaat uit naar Miguel Jimenez van MIG Productions voor het review product!
SUMMARY
  KWALITEIT PRIJSVERHOUDING:90%
  DETAILS:90%
Percentage Rating
90%
  Scale: 1:35
  Mfg. ID: mp35134
  Suggested Retail: 8,50 Euro
  Related Link: 
  PUBLISHED: Feb 03, 2005
  NATIONALITY: Germany
NETWORK-WIDE AVERAGE RATINGS
  THIS REVIEWER: 87.08%
  MAKER/PUBLISHER: 86.99%

About Robert Blokker (FAUST)
FROM: NOORD-HOLLAND, NETHERLANDS

Started modelling when I was about 7 or 8 years old had a little break in between (school, girls partying) and eventually returned when finding this site in 2002. Main interest WW2 German army, wheeled vehicles and radio and communication troops or every other thing that manages to catch my interest...

Copyright 2021 text by Robert Blokker [ FAUST ]. Images also by copyright holder unless otherwise noted. Opinions expressed are those of the author(s) and not necessarily those of ModelGeek. All rights reserved.


   

What's Your Opinion?


Photos
Click image to enlarge
  • Sd.Kfz. 251 C Tarp
  • Sd.Kfz. 251 C Tarp
  • Sd.Kfz. 251 C Tarp
  • Sd.Kfz. 251 C Tarp
  • Sd.Kfz. 251 C Tarp
  • Sd.Kfz. 251 C Tarp
  • Sd.Kfz. 251 C Tarp
  • Sd.Kfz. 251 C Tarp