login   |    register

135
Distraction: Greta's Revenge

Introductie

Eindelijk hier is hij dan het langverwachte Artikel van mijn diorama “DISTRACTION” (distraction = Afleiding) die ik heb gemaakt voor de winter diorama campaign hier op Armorama.com.

Ik ben een paar keer gevraagd door collega modelbouwers of ik alle updaten die ik in de forums gepost had bij elkaar kon stoppen en er een artikel van te breien voor iedereen die net begint met modelbouwen of voor de geďnteresseerden (duh) dus hier is hij.

Allereerst wil ik beginnen met te zeggen dat ik absoluut geen professioneel modelbouwer ben en dat dit mijn eerste dio is in anderhalf jaar tijd. Deze dio is eigenlijk een groot experiment met technieken die ik nog nooit geprobeerd of gebruikt heb, bij voorbeeld: het sculpten van mijn eigen figuurtje, het maken van mijn eigen gebouwen/ruines en dit was mijn eerste dio met sneeuw. Voor mij zaten er in deze dio verschrikkelijk veel leermomenten en ik hoop dat dat ook voor anderen geld.


De wedstrijd

Het eerste wat ik deed toen ik begon was het concept voor mijn dio bedenken. Wat wil ik laten zien? Wat is het verhaal en toen ik dat had uitgedacht ben ik achter de tekentafel gaan zitten om wat uit te schetsen. Het verhaal is het volgende (zoals hij in het begin van de winter dio campaign was gepost in het forum).

“In de verlaten ruines van Stalingrad loopt een Russische sluipschutter rond. Stap voor stap beweegt hij zich voort tussen de puinhopen van de vernietigde binnenstad van wat ooit zo`n prestigieuze stad was nu zijn alleen de ruines nog over. Minutieus bekijkt hij elke centimeter van de omgeving op zoek naar die ene Duitse soldaat die met zijn gedachte in de mess is waar zijn kameraden lekkere warme koffie drinken en sigaretten roken zonder hun handen eraf te vriezen.

Plotseling stopt de sluipschutter hij kijkt weer, Ja hoor zijn ogen bedriegen hem niet net binnen het bereik van zijn geweer ziet hij het silhouet van een Duitser die de wacht houdt in een oud kapotgeschoten huis. De rus stopt, Hij heft het vizier op ooghoogte, hij richt, houdt zijn adem in en schiet. Met een krakend schot verlaat de kogel het geweer en het silhouet tuimelt omver. Net als de sluipschutter er naar toe wil gaan om te kijken of er nog souvenirs over zijn klinkt er nog een droge knal tussen de ruines. De Russische scherpschutter valt neer.... neergeschoten in het hoofd...... om er nooit meer achter te komen wie hem neerschoot.

Van onder een deken op de stoep net naast de ruďne een kruipt een Duitse scherpschutter omhoog en hij loopt naar het gebouw waar zijn kameraad net is neergeschoten. Hij loopt naar binnen en kijkt in een vrolijk lachend gezicht. Hij zet de paspop weer overeind en klopt de sneeuw eraf. Hij hangt de witte deken waar het lachende gezicht op is getekend weer recht en hij zet er een helm vol met kogelgaten op.

Zonder nog een woord te zeggen loopt hij terug naar zijn eigen schuilplaats, hij pakt de deken gaat er weer onder liggen en hij wacht op zijn volgende slachtoffer dat afgeleid zal worden.’’About the Author

About Robert Blokker (FAUST)
FROM: NOORD-HOLLAND, NETHERLANDS

Started modelling when I was about 7 or 8 years old had a little break in between (school, girls partying) and eventually returned when finding this site in 2002. Main interest WW2 German army, wheeled vehicles and radio and communication troops or every other thing that manages to catch my interest...