login   |    register

135
TWENOT NATIONALE MEETING - OVERLOON

TWENOT NATIONALE MEETING

Overloon (NL) - 14/06/2003

Al dagen naar uitgekeken en vandaag was het dan zo ver, vroeg uit de veren, een paar spulletjes in de wagen en hup naar Overloon.

Na ongeveer 2 uur rijden kwam ik aan bij het Nationale Oorlogs- en verzetsmuseum in Overloon, waar Twenot hun 2e landelijke ledenmeeting ging houden, en persoonlijk vind ik dat ze geen betere locatie konden vinden.
Maar over de locatie kom ik later terug.

Twenot Logo


TWENOT: wie / wat / waar?

Twenot is een (Nationale) Nederlandse modelbouwvereniging met 850 ingeschreven leden (www.twenot.nl), die als doel heeft de liefhebber van militaire voertuigen (van 1900 tot heden) bij elkaar te brengen d.m.v. van een clubblad en jaarlijks 3 nationale evenementen te organiseren. Tevens worden er op regionaal vlak ook evenementen gehouden en worden er verschillende uitstappen georganiseerd naar museums ed.

In Overloon hebben zij dus hun tweede landelijke meeting gehouden, en ik vond het een succes.


Twenot leden konden gratis het park en het evenement komen bezoeken en niet leden moesten aan de ingang van het museum/park 6,50 Euro betalen (kinderen <18 jaar: 4,50 Euro), maar het was de moeite zeker waard.


Bij aankomst in de evenementenhal was er al een gezellige sfeer en al snel kon je je eerste modellen gaan bewonderen, er was een ruime gedeelte voorzien waar je je modellen tentoon kon stellen en eveneens kon mee doen aan de (gratis) modelbouw wedstrijd en deze ruimte werd binnen de kortste keren voorzien van zeer mooie modellen waarvan de meerderheid uit een goede tot zeer goede kwaliteit bestonden, er was eigenlijk geen model dat er niet thuishoorde qua afwerking of opzet.
Tevens was er een ruimte voorzien waar je je onafgewerkte modellen kon laten zien, maar spijtig genoeg werden hier maar een paar modellen geplaatst. En dit terwijl dit net zo fijn is, modellen zien in volle opbouw met alle extra's technieken, maar ja, je kan niet alles hebben.


Tevens was de modelbouw vereniging KMK eveneens aanwezig met een stand en hier kon je je ook weer vergapen aan de knappe tentoongestelde modellen van de club en niet te vergeten ze uithoren over het hoe en waarom.


In de zaal was er eveneens een aantal (internationale) handelaren aanwezig en je kon hier toch behoorlijke koopjes doen (kits aan halve prijs e.d.), iedereen die ik gezien en gesproken heb heeft toch zijn gading gevonden, dus dat zat ook goed.

Alles rozengeur en maneschijn dus, eeeh nee. Zoals bij iedere organisatie zijn er bepaalde zaken die niet gaan zoals ze moeten:

Zo was de verlichting ondermaats, waardoor het fotograferen een pest was (zeker met mijn camera) en ook de handelaren zaten een beetje in het schemerduister. Hier moet wel worden bij verteld dat dit buiten de wil van het Twenot bestuur viel, dit lag aan het museum en zij konden blijkbaar de lampen niet tijdig terug hangen.

Nu heb ik naderhand ook wel kritiek gehoord op het jureren, daar men gebruik maakte van vrijwilligers ipv van een "deskundige" jury. Maar ook hier stel ik mij steeds vragen bij een "deskundige" jury.
Maar goed om te weten is wel dat Twenot binnenkort een soort cursus organiseert waarbij er een soort opleiding wordt gegeven aan toekomstige juryleden om zo een betere en eensgezinde jurering te krijgen.
Zeer bewonderenswaardig.

Maar buiten deze 2 kleine punten was het op en top geregeld.


Meer foto's van de getoonde modellen kun je hier vinden:

Website ArmoramA ( 100 foto's)
Website van Eric Reits( 74 foto's) - zeer heldere/scherpe foto's

Website van Carsten Gurk( 39 foto's)


Op die dag reed er eveneens een T55 rond waar je nadien nog eens flink op en in kon kruipen en foto's hiervan kun je terugvinden op de site van Robert Blokker

Evenement foto's
klik om te vergroten
About the Author

About Ronny Noben (Roadkill)
FROM: ANTWERPEN, BELGIUM

Ola, my name is Ronny Noben and I am a plasticohalic. No serious, I started building around 10-11 and one of the first kits I remember is a model of the Nike Hercules Surface to Air Missile. It was the rocket my father was a engineer for in the Belgian Army. As a kid I mostly builded airplanes (vi...