login   |    register

135
Simpelweg bedrollen maken

Editors Note: This article is also available in English and can be found here.

Ok, de volgende tip/truck/handigheid is eigenlijk heel simpel en hoogstwaarschijnlijk weten de gevorderde modelbouwers hem al maar hij is erg nuttig en leuk voor de beginnende modelbouwers. Ik heb deze kleine feature geschreven over het maken van tentrollen en opgerolde kleden. Het is supergemakkelijk om te doen en als je zit te wachten op bijvoorbeeld je verf om te drogen kun je er altijd een paar maken.

Op naar de Feature:

  1. Het eerste wat je doet is een rol toilet papier pakken.
  2. Je scheurt er een vel af, dat is meer dan genoeg voor wat we willen maken.
  3. Neem een klein schaaltje met water en maak het toiletpapier nat. Nu moet je het stuk toiletpapier met uiterste voorzichtigheid behandelen want anders scheur je het stuk en moet je overnieuw beginnen.
  4. Vouw het vel als getoond in de illustratie.
  5. Rol het vervolgens op.
  6. Neem twee stukjes naaigaren en bind je rol vast zoals in de illustratie.
  7. Het resultaat zou er zo uit moeten zien.


Als je dit achter de rug heb laat je de tentrol drogen. Als het eenmaal droog is kan je hem in alle kleuren verfen. Je kan ook experimenteren met verschillende manieren van oprollen of drie draadjes erom heen binden. Door te experimenteren kan je ze in alle vormen maten en diktes maken en er is geen resin of plastic tentrol die eraan kan tippen.
Je zal zelf zien het staat fantastisch in je dio, op je voertuig, of waar je het ook op wil doen, het staat gewoon goed.

About the Author

About Robert Blokker (FAUST)
FROM: NOORD-HOLLAND, NETHERLANDS

Started modelling when I was about 7 or 8 years old had a little break in between (school, girls partying) and eventually returned when finding this site in 2002. Main interest WW2 German army, wheeled vehicles and radio and communication troops or every other thing that manages to catch my interest...