login   |    register

135
Verslag ScaleWorld 2003

Introductie  
 

Op zondag 14 september 2003 organiseerde de Kempense Modelbouw Klub uit België voor de derde keer het evenement "ScaleWorld". Het evenement werd, zoals voorgaande jaren, gehouden in het Belgische Geel.

De bedoeling van dit evenement was om wederom de gehele familie een dag plezier te laten beleven aan onze modelbouwhobby, door het organiseren van een wedstrijd, het uitnodigen van nationale en internationale gasten, en het uitnodigen van nationale en internationale handelaren. Dit alles uiteraard onder het genot van de bekende hapjes en drankjes.

Voor het eerst dit jaar was ook Armorama met een stand officeel vertegenwoordigd op het evenement . De aanwezige Armorama leden waren over het algemeen meer dan goed herkenbaar aan hun witte shirts en hun naambadges. Met een flinke dosis visitekaartjes begonnen we opgetogen aan de dag.......

Klik op foto's voor grotere afbeelding

Roadkill en Bep druk met de voorbereidingen

De Mannen van Armorama
 

Toen Jim anderhalf jaar geldeden de deuren van Armorama opende, kon hij onmogelijk vermoeden dat op deze zonnige dag in Geel een groot aantal Nederlandstalige leden samen zouden komen en een geweldige dag zouden gaan beleven.

Voorzien van een Armorama naambadge bevolkte "BEP","GENERALFAILURE","ROADKILL","ZEROCOOL", "FAUST", "GOLIKELL", "WEZZ" en "EAGLE" de Armorama stand.

Ook andere aanwezige leden waren, welliswaar in een andere hoedanigheid, bekende namen op Armorama. Ik noem hier "PATMAN68" in zijn hoedanigheid als lid van de KMK en "DEMODELBOUWER" als lid van Twenot. Ook begreep ik uit het forum dat Armorama leden (soms met hun gezin) naar Geel waren gekomen om van al het moois te genieten. Kortom een samenkomst van een, voor Europese begrippen, grote groep leden die elkaar tot voor kort alleen maar kende als bits en bites op een computer aan de andere kant van een oceaan.

Bep, ZeroCool en Wezz moeten even bijpraten

De Armorama Stand
 

Om de stand een officieel tintje te kunnen geven, had Jim een officiele banner naar Ronny gestuurd. We hebben deze banner dan ook met trots midden op de stand geplaatst.

De modellen en diorama's die de aanwezige leden hadden meegebracht kregen een plaatsje op de tafels en, vol ambitie, werd er door Ronny nog een stukje ruimte ingericht voor degene die nog "live" wilde bouwen. Ik zei al "vol ambitie", want door de gezelligheid en door datgene wat er was te zien, kwam er van het bouwen nagenoeg niets.

Ook had Ronny zijn PC meegebracht om een impressie te kunnen geven van Armorama. Tijdens een voortdurende presentatie kon het publiek en de leveranciers zich een beeld vormen van onze site. Omdat ik een aantal malen gehoord heb dat mensen de site nog niet kenden, denk ik dat we aan deze dag nog wel wat nieuwe leden over zullen gaan houden.

De Armorama stand

 De Gasten
 

De KMK had met het uitnodigen van Gino Poppe, Rob Henden en Phil Stutcinskas een goede zet gedaan. Met name heeft Rob Henden met zijn airbrushdemo's menigeen in extase gebracht. Een ware kunstenaar aan het werk..... prachtig !

Helaas hebben we Gino en Phil niet aan het werk kunnen zien, maar de door hun tentoongestelde modellen hebben de pijn verzacht.

Rob Henden geeft uitleg over zijn technieken en materialen

 De wedstrijdmodellen
 

In de wedstrijdruimte waren een groot aantal losse modellen en diorama's te bewonderen. Bij binnenkomst viel me al meteen op dat het niveau van de modellen en de dio's buitengewoon hoog was. Een abolute blikvanger bij binnenkomst was de inmiddels bekende brug van Eric "DeModelbouwer" Sikkema. Ik denk dat ik niets teveel zeg als ik zeg dat we van de modellen en dio's geweldig genoten hebben en dat we met een gezonde dosis hernieuwde inspiratie de ruimte weer verlieten.

Bij een wedstrijd horen natuurlijk ook prijzen. Een tweetal van de uit te reiken prijzen waren door Jim ter beschikking gesteld. Zo was er een Etch-Mate te winnen bij de verloting en kon de winnaar van het beste Out Of the Box model naar huis met een prachtige beker.

Een detailopname van één van de wedstrijddiorama's

 De Prijzen
 

Van de aanwezige Armorama leden vielen Ronny RoadKill en Eric DeModelbouwer in de prijzen. Ik voelde me trots toen ik het diorama "HIGH" van onze collega Ronny levensgroot op het beeldscherm zag verschijnen..... Dit kon maar één ding betekenen.......GOUD voor Ronny !! Noem me sentimenteel, maar deze prijs is hem meer dan gegund.

De Etch-Mate die door Jim ter beschikking was gesteld voor de verloting werd gewonnen door Kobbe Stubbe.

Ook viel er nog een beker voor het beste Out Of the Box model te vergeven namens Armorama. Nadat we met z'n achten meer dan een kwartier over de modellen gebogen hadden gestaan en de voors en tegens tegen elkaar hadden afgewogen, kwamen we tot een besluit.... De Armorama beker voor het beste OOB model zou gaan naar het T55 model van Kristof Turlings.

 

De wedstrijdruimte

 Tot Slot....
 

Als ik terugkijk op het evenement dan zie ik een zonnige dag in België met veel gezelligheid, teamvorming, mooie modellen, een goeie verzorging van KMK, Armorama en Ronny Noben.

Ik denk dat ik dan ook af mag sluiten met te zeggen dat deze dag meer dan geslaagd was !!!! Ik wil dan ook mijn dank uitspreken naar Ronny, de KMK en Jim voor deze fantastische dag. En volgend jaar ........... zijn we er natuurlijk weer !

Meer foto's van deze event kun je hier vinden

 

Een mooie dag.....Faust kan niet wachten tot hij kan beginnen :-)

 

About the Author

About Danny Wennekes (Eagle)
FROM: NOORD-BRABANT, NETHERLANDS

I started modeling at the age of 10. When I was 22 my work forced me to quit the hobby until I returned to the modeling frontline at the age of 36. Nowadays I model dioramas, but in the land of modeling I admire the figure painters.... so skilled and most of them are great guys too.... My favo...