login   |    register

135
KMK Scaleworld Verslag 2005

Ola mensen

11 September 2005 Organiseerde de kempense Modelbouw Klub (KMK) voor de vijfde maal de KMK Scaleworld. Net als vorig jaar werd het evenement in Mol gehouden in het Technisch Instituut St Paulus. Het Technisch Instituut St. Paulus biedt een grote ruimte waarin een evenement als de KMK Scaleworld perfect gehouden kan worden en natuurlijk tot een mooi evenement maakt.

Wederom kwamen van heinde en verre, Hobbyisten, geïnteresseerden, families en gezinnen naar dit evenement om kennis te maken met de hobby, bij te praten met mensen die ze alleen kenden van Internet, aan de wedstrijd mee te doen, Modelbouw zaken kopen, of gewoon om een gezellige dag te hebben.

Voor de derde keer op rij was ook Armorama weer vertegenwoordigt met een stand. En deze keer verwende de KMK ons met een stand van 10 meter. Dit jaar werd de site vertegenwoordigt door: -Jurjen, Hilbert, Juul (Zerocool), Quinten (LordQ), Martin (Martinnn), Danny (Eagle), Jeroen (Diablo), John (Dragonwagon), Robert (FAUST), Mathijs (Mat), Mark (Mark123) -Eric (043) Daarnaast waren er nog meer leden die het evenement bezochten Hieronder vonden we Dirk (Bep) die foto`s aan het maken was voor een Modelbouwblad, Hans en Zoon (MekGek en MekGek junior) Ronny (Roadkill) wat voor velen een leuk weerzien was. Tonny Wille (Willeke), Marcel Jussen (LeoV1Tanker) die bij de KMK aangesloten is, Ad Brons (Zeeuwtje), Dominique (VanderBoer), Gino Poppe (ViolentG). Ik zal waarschijnlijk nog wel een paar namen niet hebben maar de opkomst van Armorama was dit jaar erg groot. Wat erg leuk was.


De Stand
Zoals al eerder vermeld hadden we een stand van 10 Meter. Deze werd bevolkt door enkele modellen van de aanwezige leden en er waren plaatsen gemaakt om live te kunnen bouwen. Naast al het modellen en bouw werk stond er een Computer welke de gehele dag een presentatie liet zien van Armorama. Wederom was de banner die we 3 jaar terug van Jim hebben gekregen weer het middel punt van de stand. Daarnaast had Armorama een meesterkok bij zich, namelijk Hilbert, die speciaal voor de gelegenheid een taart had gemaakt in de vorm van een tank. De Zogenaamde Tortenpanzer 1 trok veel bekijks van verschillende fotografen die langs de stand liepen.
De Prijs
Zoals de voorgaande jaren had Armorama ook dit jaar weer een prijs welke werd weg gegeven aan de Beste OOTB (out of the box – of Rechtstreeks Uit De Doos zo je wilt in dat geval moet OOTB vervangen worden voor RUDD) 2005 welke gekozen werd door een Armorama Jury. Deze Jury bestond uit Ondergetekende, Danny (Eagle) en Juul (Zerocool) De keuze was bijzonder moeilijk want de OOTB categorie bij de KMK was ook voorzien van een hoeveelheid goed gebouwde kits in een hoge kwaliteit. Na heel veel gedebatteerd en vergadert te hebben kozen we uiteindelijk voor de Marder III M. Helaas is de bouwer hiervan tot onze spijt nog steeds onbekend daar de prijs door de KMK zelf werd uitgereikt en niet door ons. Zo gauw als dat ik hier meer van weet of de Winnaar van de trofee leest dit en denkt hé ik heb een armorama prijs gewonnen met een Marder III M op de KMK Scaleworld van 2005 Graag melden bij een van de leden of in het forum.
Prijswinnaar OOTB Armorama Award

De wedstrijd
Ook de wedstrijd liet het buitengewoon hoge niveau zien dat we gewend zijn van de KMK en de mensen die meededen. Er waren veel mooie dingen te zien in bijna alle takken van de modelbouw, van Militair tot civiel en Sci Fi. Ik kan nog puur zo`n tijd vertellen wat er allemaal stond maar ik denk dat ik op dit vlak een minder mooi verhaal kan ophangen dan dat de foto`s doen die er gemaakt zijn tijdens dit evenement.

KMK Scaleworld Gallery


De verkoop en Clubstands.
In de twee zalen waarin het evenement werd gehouden waren de clubstands verweven met de verkoopstands. Dit leverde een leuk en vooral kleurvol tafereel op. De Clubs aanwezig waren de KMK (uiteraard), Modelbouwclub Lier, Armorama, Twenot, Band of Modelers en nog een Duitse groep die ik helaas op het moment dat ik dit artikel tik niet meer weet.

De Clubs hadden allemaal weer schitterende kits en diorama`s staan en er was weer verschrikkelijk veel te zien. Een paar dingen die zeker indruk op me hebben gemaakt waren 4 kleine Vignettes van Marijn van Gils, waaronder 2 soldaten in de eerste wereldoorlog die een gevecht van leven of dood hebben tijdens een gas aanval, een Soldaat die in de dreiging van een handgranaat ligt. Een vietnam soldaat die wordt gebeten door een slang en uiteindelijk die fantastische WW1 vignette van die twee ballonvaarders die zich als een hass uit de voeten moeten maken voor een onbekende dreiging. Dit vignette werd ook verkozen tot best of show van de afgelopen Euromilitaire 2005
De verkoopstands waren dit jaar weer bekende gezichten en veel van deze lui kom je geregeld tegen op de verschillende beurzen, Zo was Gino Poppe er weer met zijn liefhebbende vrouw Rita met zijn Figure Royale, Mol Plasticmodelbouw was aanwezig, JW de Boer, Airbrush Almere had wederom een stand, MAKO modellbau uit Duitsland en nog veel meer. Ook waren er heel veel particuliere verkopers die hun waar aan de man brachten. Hier kon menig leuke kit voor een mooi prijsje op de kop getikt worden.

De Dag zelf…..
Was verschrikkelijk leuk en ik kon terug zien op wederom een mooie dag. Het was leuk om weer eens nieuwe gezichten bij de namen te zien maar ook de gezichten van een paar oude namen… Ronny, Dirk. Daarnaast was de kwaliteit van de aanwezige modelbouw weer van een uitermate hoge klasse en kwam je bijna ogen tekort om alles te kunnen zien. Dominique gefeliciteerd met je prijzen. Ook de portemonnee heeft de nodige klappen gehad want je kwam ook je ogen tekort bij de verkoopstands. Maar het mocht de lol die we hebben gehad niet deren. Bij deze wil ik nogmaals de KMK bedanken voor wederom het organiseren van een fantastisch en gezellig evenement. Zowel de zalen, de wedstrijd als ook de catering was bijzonder goed geregeld.

Met een vriendelijke groet

Robert Blokker
  • PICT4485
  • PICT4500
  • PICT4508
  • PICT4551
  • 100_8503
  • 100_8512
  • P9113060

About the Author

About Robert Blokker (FAUST)
FROM: NOORD-HOLLAND, NETHERLANDS

Started modelling when I was about 7 or 8 years old had a little break in between (school, girls partying) and eventually returned when finding this site in 2002. Main interest WW2 German army, wheeled vehicles and radio and communication troops or every other thing that manages to catch my interest...