login   |    register

135
Ogen Schilderen

Ogen Schilderen
Een van de meest makkelijke manieren om ogen te schilderen in 1:35 is er een die ik al weer een flinke tijd terug heb geleerd uit de boeken van Shep Paine. Neem een heel dun kwastje. Ik gebruik hier meestal 5x0 voor. Het makkelijkst is deze techniek om te doen voordat je je huidskleur gaat schilderen.

Stap 1: Het makkelijkst is om te beginnen met een ongeschilderd gezicht.
Stap 2: Trek vanuit het midden van elk oog een zwart streepje met verdunde verf. Deze mag rustig het oog aan de onderkant overlappen.
Stap 3: Aan weerszijden van het zwarte streepje doe je 2 streepjes witte verf. Vervolgens doe je aan de bovenzijde van het oog een flinterdun streepje dat langs het hele ooglid loopt en onder doe je langs het onderste ooglid hetzelfde maar dan tot aan het zwarte streepje.
Stap 4: Nu ga je de huidskleur schilderen en schilder je de streepjes die je over het onderste ooglid heb geschildert weer over. Dat zou moeten resulteren in een mooi stel ogen.
Het is een gepriegel (ben er zelf ook niet echt wild van) maar met wat oefening zal het zeker zijn vruchten afleveren.


Wat ik ook vaak doe is het hele gezicht schilderen maar voordat heb ik de oogballen al wit gekleurd. Als het hele gezicht af is neem ik weer mijn kleinste kwastje en daar pak ik een heeeeeeeeeel klein beetje verdunde blauwe verf op en die schilder ik dan op het wit van de oogbal. Dat ziet er ongeveer zo uit:

About the Author

About Robert Blokker (FAUST)
FROM: NOORD-HOLLAND, NETHERLANDS

Started modelling when I was about 7 or 8 years old had a little break in between (school, girls partying) and eventually returned when finding this site in 2002. Main interest WW2 German army, wheeled vehicles and radio and communication troops or every other thing that manages to catch my interest...